0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

Hvordan vedligeholdes vores hardware (kollektion)?

Vores fokus er på den medfødte skønhed i naturlige materialer, teksturer og tonaliteter. Hvert materiale vælges på baggrund af dets grundlæggende karakter, farve, overflade og struktur, samt hvordan det patineres med naturlig ynde over tid. Dette tilføjer en yderligere dimension af autencitet og originalitet. Vær opmærksom på, hvilken finish dine produkter har, da rengøringsmetoderne er unikke for hvert enkelt materiale og overflade.

Grundlæggende bør rengøringen kun foretages med meget milde ikke-slibende sæber samt let polering med en blød klud. Det anbefales ikke at bruge rengøringsmidler, der indeholder hårde kemikalier, alkohol eller andre opløsningsmidler samt ikke at bruge rengøringssvampe, der kan ridse og beskadige overfladen.

EGETRÆ
Grundet træets skønhed samt holdbare og slidstærke egenskaber bruger vi eg i vores kollektion. Grebet i egetræ skal rengøres med en blød fugtig klud uden rengøringsmidler. Vores egetræsgreb er ubehandlede, hvilket giver dem et meget naturligt look. Men hvis du ønsker at behandle dit egetræsgreb med olie, foreslår vi, at du bruger en neutral møbelolie. Dog bliver egetræsgrebet mørkere i farven, når det behandles med olie.

TEAK
Teak har en varm gylden farve og bliver mørkere, når det ældes. Dets høje olieindhold, styrke og åretegning gør det særligt velegnet til greb og dørhåndtag. Vores teakgreb er ubehandlede og ændrer med tiden karakter til en æstetisk sølv-grålig finish, især når de udsættes for sollys. Teakgrebene kan rengøres med en blød fugtig klud uden sæbe eller kemikalier. Det er vigtigt ikke at beskadige træets struktur og overflade. Hvis du ønsker at behandle dit teakgreb med olie, foreslår vi, at du bruger en neutral møbelolie. Imidlertid kan behandling af teak med olie forårsage, at træet bliver yderligere gyldent.

WENGE
Wenge er en mørkebrun træsort, som næsten virker sort, når det får en oliefinish. Det har lange lige åretegninger, så overfladen består af blyantstynde lyse linjer spækket med sortbrune linjer, hvilket skaber et bølgelignende mønster i træet. Vores wengegreb er behandlet med naturlig møbelolie, hvilket giver grebet den mørke farve og fremhæver årestrukturen. Wengegrebet skal rengøres med en blød fugtig klud for ikke at beskadige strukturen og overfladen af grebet. Over tid kan wengegrebet muligvis lysne i farven, og hvis dette er tilfældet, foreslås det at behandle grebet med neutral møbelolie.

SORT HORN
Vores sorte horn kommer fra certificeret bøffelhorn. Det sorte horn er let at vedligeholde, da en ren fugtig klud kan gøre det. Over en lang periode kan overfladen på det sorte horn dog imidlertid blive tør. Vi anbefaler derfor at påføre olivenolie eller møbelolie med en blød ikke-slibende klud. Som et naturligt materiale kan hornet bøje lidt over tid, især hvis det udsættes for varme. For at sikre den bedste kvalitet, holdbarhed og styrke er vores horngreb lavet i ét stykke og ikke limet sammen.

MESSING OG NIKKEL (bruneret, poleret og satin/mat)
Vores greb og dørgreb i messing- og nikkel er ikke lakerede, hvilket giver dem mulighed for at få en naturlig og smuk patina over tid. Vær opmærksom på, at især satin/mat messing patinerer hurtigt og dette bør ikke ses som en fejl. Det er et bevidst valgt udtryk, hvor materialer for lov at patinere naturligt, inspireret af Wabi-Sabi filosofien. Fugtige miljøer som badeværelser og køkkener kan fremskynde aldringsproces. Da vores messing- og nikkelgreb har forskellige finishes, er det vigtigt at bruge de rigtige rengøringsmidler.

Hvis du ønsker at polere de polerede messinghåndtag og polerede nikkelhåndtag, foreslår vi en anerkendt messing- eller metalpoleringsmiddel (evt. Brasso). Sørg for at bruge en blød ikke-slibende klud, når du påfører poleringsmidlet på grebet og soklen.

For at rengøre satin/mat nikkel, satin/mat messing samt bruneret messing skal du bruge en fugtig ikke-slibende klud uden rengøringsmidler. NB kun gældende satin/mat messing: man kan forsigtigt bruge en blød skuresvamp for at genskabe det børstede matte look. Vær opmærksom på, at nikkel er en belægning på messingen og brunering af en overfladebehandling og derfor bør man ikke slibe på disse overflader.

Scroll to Top